0 προϊόντα, €0,00
Ολοκλήρωση Παραγγελίας
Για τηλεφωνικές παραγγελίες

211 4065311

Αστική χρέωση από σταθερό

6 & 1 συμβουλές για μια ξέγνοιαστη μέρα στην παραλία με το παιδί σας.

19 Μαι. 2015

Η αγαπημένη εποχή όλων -και πολύ περισσότερο των παιδιών- έφτασε. Επειδή όμως ο ήλιος εγκυμονεί κινδύνους, και τα παιδιά φημίζονται να τους αγνοούν, φροντίζουμε να προσέχουμε τους παρακάτω απλούς κανόνες!


Large______________

1. Αποφεύγουμε τις μεσημεριανές ωρες. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ 11:00 και 16:00, κατά τις οποίες η περιεκτικότητα της ηλιακής ακτινοβολίας σε υπεριώδεις ακτίνες είναι η μεγαλύτερη.

2. Έχουμε πάντα μαζί μας ομπρέλα.

3. Κουβαδάκια, αχιβάδες, κάστρα στην άμμο βεβαίως, αλλά όπωσδηποτε σε σκιά. Αν όχι ομπρέλα, τότε κάποιο άλλο σκιερό μέρος.

4. Ακόμα όμως και αν έχουμε βρει το ιδανικό σκιερό μέρος, φροντίζουμε να μην περνάμε πολλές ώρες στην παραλία, γιατί οι ακτίνες UV ανακλώνται στις επιφάνειες όπως το νερό, τα βότσαλα ή η άμμος κι έτσι το παιδί παραμένει εκτεθειμένο.

5. Το καπέλο είναι απαραίτητο αξεσουάρ. Ελαφρύ, βαμβακερό και με πλατύ γείσο. Παίρνουμε κι ένα ακόμα για καλό και για κακό, σε περίπτωση που βραχεί, το πάρει ο αέρας ή ο σκυλάκος της διπλανής παρέας.

6. Καλό είναι επίσης να φοράμε στο παιδί ένα μπλουζάκι όσο παίζει στην παραλία, το οποίο να έχει πυκνή ύφανση. Υπάρχουν στην αγορά ρούχα με προστασία ενάντια στις ακτίνες UV, όπως μαγιό, μπλουζάκια και σορτσάκια για μωρά και παιδιά, τα οποία προφέρουν δείκτη προστασίας 40 ή και περισσότερο, ακόμα κι αν βραχούν.

7. Και δεν ξεχνάμε το αντηλιακό. Οι κανόνες είναι ίδιοι για παιδιά και ενήλικες: Προμηθευόμαστε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, τόσο από τις ακτίνες UVB όσο και από τις UVA. Καλύπτουμε προσεχτικά όλο το σώμα του παιδιού, με ιδιαίτερη προσοχή στο πρόσωπο και τουλάχιστον μισή ώρα πριν εκτεθεί στον ήλιο. Και τέλος, αν μας έχει μείνει περσινό αντηλιακό, το πετάμε. 

 

Facebook Twitter Google_plus Instagram Rss