0 προϊόντα, €0,00
Ολοκλήρωση Παραγγελίας
Για τηλεφωνικές παραγγελίες

211 4065311

Αστική χρέωση από σταθερό

Μείνετε σε φόρμα όλο το χρόνο!

09 Ιαν. 2019

Μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να είσαι fit όλο το χρόνο !


Large_08100757-untitled-design-4_cover_960x600

Δεν χρειάζονται πολλά για να διατηρηθείτε σε φόρμα τη νέα χρονιά και να νιώσετε υπέροχα ακόμη και τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ιδού μερικές καλές ιδέες και μάλιστα εύκολες στην εφαρμογή!
 

Το πρωί, για να ξεκινήσετε τη μέρα με …φόρα, σταθείτε όρθια με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα και ενώ εισπνέετε σηκώστε τα χέρια, γέρνοντας ελαφρά το κεφάλι προς τα πίσω. Εκπνεύστε και κατεβάστε τα χέρια, φέροντας το κεφάλι λίγο προς τα μπρος. Η αναπνοή θα γίνεται από τη μύτη, ρυθμικά σε συντονισμό με την κίνηση του σώματος. Κάντε το για 3-4 λεπτά.

Η τακτική ενασχόληση με ένα σπορ φτιάχνει τη διάθεση, προκαλώντας την παραγωγή ενδορφινών, των φυσικών ουσιών της ευεξίας. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει την κυκλοφορία και τον μεταβολισμό, βοηθά στην καλύτερη πέψη και στη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια (και όχι σε λίπος). Δεν έχετε κλίση σε κανένα σπορ; Ξεκινήστε περπάτημα ή και κολύμπι –που έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται να έχετε ταλέντο για να το κάνετε.

Το απλό περπάτημα με ταχύτητα 3 χιλιόμετρα την ώρα σας κάνει να κάψετε σε 60 λεπτά 168 θερμίδες. Με ταχύτητα 5 χλμ. (θα πρέπει βέβαια να έχετε κάπως εξασκηθεί για έναν τέτοιο ρυθμό) 300 θερμίδες. Κάντε τους λογαριασμούς σας και… πάρτε τους δρόμους. Για να βρείτε ποια ταχύτητα βαδίσματος είναι η κατάλληλη για σας, τσεκάρετε μέχρι πόσο γρήγορα μπορείτε να περπατάτε χωρίς να λαχανιάζετε.

Για να αυξήσετε την ενεργητικότητά σας, κάθε μέρα επί ένα μήνα κάντε στα χέρια σας αυτό το απλό μασάζ, που προέρχεται από τη ρεφλεξολογία: Με τον αντίχειρα του ενός χεριού τρίψτε τη βάση των δαχτύλων του άλλου, πρώτα στην παλάμη και μετά στη ράχη της. Επαναλάβετε και στο άλλο χέρι.

Γυμνάστε τα μπράτσα σας. Κάθε πρωί, σε όρθια στάση, τεντώστε τα χέρια στο πλάι και κάνετε 20 κύκλους από μπρος στα πίσω και άλλους 20 αντίστροφα. Επαναλάβετε πέντε φορές.

Στην πλάτη συσσωρεύεται όλη η κούραση και το στρες. Κάντε της ένα καλό μασάζ για να χαλαρώσετε: ξαπλώστε ανάσκελα στο πάτωμα πάνω σε ένα στρωματάκι γυμναστικής, λυγίστε τα γόνατα στο στήθος και αγκαλιάστε τα.

Ταλαντευτείτε δεξιά-αριστερά σαν βάρκα, ακολουθώντας την κίνηση με το κεφάλι σας.

Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία να κινείστε στη διάρκεια της ημέρας. Αντί για το ασανσέρ χρησιμοποιήστε τα σκαλιά, κατεβείτε από το λεωφορείο μια στάση νωρίτερα, κάντε μερικές ασκήσεις ενώ κάθεστε στο γραφείο σας. Η κίνηση αλλάζει τη διάθεση!

 

Καλή Χρονιά!

Facebook Twitter Google_plus Instagram Rss