0 προϊόντα, €0,00
Ολοκλήρωση Παραγγελίας
Για τηλεφωνικές παραγγελίες

211 4065311

Αστική χρέωση από σταθερό

Πες μου το δελτίο καιρού, να σου πω την… υγειά σου!

10 Οκτ. 2019

Large_e6b57873ec29ad67883ab6c0903c45c8

Το σύννεφο δεν φέρνει μόνο βροχή αλλά και προβλήματα στην υγεία! Έτσι όταν ξημερώνει μια μουντή μέρα, με ψιλόβροχο ή και βροχή, δικαιολογημένα τα κέφια να μη βρίσκονται στα καλύτερά τους. Όμως δεν είναι μόνο η διάθεση που «υποφέρει», καθώς, ο καιρός φαίνεται να προκαλεί σε πολλούς ανθρώπους διαφόρων ειδών συμπτώματα. Ορισμένα είναι απολύτως αναγνωρίσιμα, όπως οι αρθριτικοί πόνοι που συνδέονται με την υγρασία και που δυστυχώς δεν είναι «προνόμιο» μόνο των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων. Υπάρχουν όμως και άλλα, φαινομενικά άσχετα, αλλά που αργά ή γρήγορα όσοι υποφέρουν από αυτά μαθαίνουν να τα συνδέουν με τις καιρικές μεταβολές: πονοκέφαλοι, ζαλάδες, αδυναμία συγκέντρωσης, πεπτικές διαταραχές.

Ανάλογα με τους ανέμους και τα προβλήματα!

Ο υγρός και βροχερός καιρός, μπορεί να επηρεάσει την υγεία με τρόπο συχνά απρόβλεπτο. Υπάρχει μάλιστα και επιστήμη  η βιομετεωρολογία, που εξετάζει τις καιρικές συνθήκες και τις επιπτώσεις τους στην υγεία, στηριζόμενη στους «δείκτες δυσφορίας» που προκαλούν οι ατμοσφαιρικές αλλαγές σε κάποιους ανθρώπους. Μαζί λοιπόν με τον βροχερό καιρό έρχονται να προστεθούν:

Οι θερμοί, ξηροί και ενισχυμένοι άνεμοι που προκαλούν πονοκεφάλους, μειωμένη πήξη του αίματος, διαταραχές του ύπνου, υπόταση, κράμπες.
Η ζέστη με υγρασία στον ατμοσφαιρικό αέρα που μας καθιστούν πιο επιρρεπείς σε ημικρανίες, θρομβώσεις, φλεγμονές, καρδιακές προσβολές, διαταραχές του ύπνου, κατάθλιψη και σε πόνους που δεν έχουν εμφανή αιτία.
Παρατεταμένη ζέστη που ευνοεί φλεγμονές, διαταραχές του ύπνου, καρδιακές προσβολές, κατάθλιψη και τάση για ατυχήματα.
Οι ψυχρές, αέριες μάζες από τη θάλασσα που συνδέονται με πονοκεφάλους, κράμπες, στηθάγχη, ρευματικούς και αρθριτικούς πόνους, διαταραχές στο σάκχαρο, αυξημένη πίεση του αίματος.
Καλοκαιρία με ανατολικούς ανέμους που αυξάνει τις πιθανότητες για διαταραχές του ύπνου, κράμπες, υπόταση, μειωμένη πήξη του αίματος, πονοκεφάλους.

Στα υγιή άτομα οι ενοχλήσεις λόγω καιρού δεν είναι ανησυχητικές, καθώς φεύγουν μαζί με το καιρικό φαινόμενο. Όταν όμως υπάρχουν ήδη ορισμένα προβλήματα υγείας, αυτά μπορεί να επιδεινωθούν εξαιτίας των κλιματολογικών συνθηκών.

Και τώρα τι κάνουμε;

Πώς μπορεί κάποιος να εξουδετερώσει τις επιδράσεις του καιρού; Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη θεραπεία, παρά μόνο η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, όταν εμφανίζονται, από φαρμακευτικά σκευάσματα που ανακουφίζουν, όπως παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη για τον πόνο ή τα αντιισταμινικά για τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις (βέβαια αν συνυπάρχουν προβλήματα υγείας πρέπει να λαμβάνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού). Ωστόσο υπάρχουν και άλλες μέθοδοι που λειτουργούν και σε σωματικό και σε ψυχολογικό επίπεδο. Λύσεις που μπορείτε να αναζητήσετε στο inatural16.gr φυσικά!

* Τα βότανα: Μπορείτε να πίνετεκατευναστικά ροφήματα, όπως το τίλιο, το χαμομήλι, ο κράταιγος. Θα σας βοηθήσουν όμως και τα βότανα σε μορφή συμπληρωμάτων διατροφής. Η Boswelia έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και καταπραΰνει τους αρθριτικούς πόνους. Η Rhodiola εξισορροπεί το νευρικό σύστημα, ενισχύει τη μνήμη, καταπολεμά την κατάθλιψη και την αίσθηση της κόπωσης. Το Ginseng δίνει ζωντάνια και ενεργητικότητα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ρυθμίζει τη γλυκόζη, το ενεργειακό «καύσιμο» του οργανισμού. Όλα μπορείτε να τα βρείτε σε κάψουλες.

* Τα ανθοϊάματα: Το ανθοϊάματα Bach βοηθούν τον οργανισμό να προσαρμοστεί στις καιρικές μεταβολές. Δοκιμάστε το Power Health Dr. Bach Rescue Remedy Sprayγια τον Έλεγχο της Διάθεσης, ενώ το Power Health Bach Olive Ανθοϊαμα No23 θα σας βοηθήσει εάν αισθάνεστε εξαντλημένοι και στο σώμα και στο μυαλό. (Ρίχνετε 4 σταγόνες σε λίγο εμφιαλωμένο νερό ή απευθείας στο στόμα και επαναλάβετε ώσπου να αισθανθείτε ανακούφιση. Αν έχετε το Rescue Remedy spray, ψεκάστε 2 φορές στο στόμα.)

* Το νερό. Βυθιστείτε στην μπανιέρα σας, που θα την έχετε γεμίσει με νερό σε θερμοκρασία του σώματος (37° C). Καλό κάνει επίσης το ντους με νερό που σταδιακά πηγαίνει από το ζεστό σε όσο κρύο αντέχετε (για πέντε λεπτά)

Χρήσιμο θα ήταν επίσης να προμηθευτείτε και έναν μετρητή υγρασίας, όπως τον Digital Thermo Humidility Meter ή το ψηφιακό θερμόμετρο και υγρόμετρο Digital LCD C/F Thermometer Hygrometer για να ελέγχετε την υγρασία που υπάρχει στο χώρο σας.

* Οι πληροφορίες του άρθρου στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωσή σας και δεν υποκαθιστούν τη θεραπευτική αγωγή του ιατρού. Τα συμπληρώματα διατροφής και τα φυτοθεραπευτικά σκευάσματα δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία νόσων. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

Facebook Twitter Google_plus Instagram Rss