0 προϊόντα, €0,00
Ολοκλήρωση Παραγγελίας
Για τηλεφωνικές παραγγελίες

211 4065311

Αστική χρέωση από σταθερό

Τα 8 Χειρότερα Πράγματα που Κάνουμε στο Πρόσωπο μας

01 Ιαν. 2016

Θέλουμε το πρόσωπο μας να είναι καθαρό και λαμπερό, να διατηρεί τη νεανικότητά του και κάνουμε ότι μπορούμε γι' αυτό. Μήπως όμως έχουμε κάποιες συνήθειες που μας εμποδίζουν από το να το πετύχουμε;


Large_65737696-woman-beauty-portrait-skin-care-concept-on-blue-background-studio-shot-

1. Δεν καθαρίζουμε το πρόσωπο μας το βράδυ. Το ξεχνάμε ή είμαστε πολύ κουρασμένες και το αφήνουμε για το πρωί. Είναι όμως απαραίτητο ακόμα και αν δεν έχουμε μακιγιαριστεί, για να αφαιρέσουμε από την επιδερμίδα την περίσσια του σμήγματος και τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί πάνω της καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

2. Χρησιμοποιούμε τα ίδια προϊόντα περιποίησης προσώπου όλο το χρόνο. Οι ανάγκες που έχει η επιδερμίδα του προσώπου μας, διαφέρουν ανάλογα την εποχή. Το χειμώνα και το καλοκαίρι δίνουμε μεγάλη σημασία στη σωστή επιλογή της ενυδατικής κρέμας, καθώς οι έντονες θερμοκρασίες, χαμηλές ή υψηλές, την αφυδατώνουν.

 

3. Το πλύσιμο του προσώπου μας φαίνεται να είναι κάτι απλό και ''αθώο''. Αν το παρακάνουμε όμως ακόμα και με αυτό, υπάρχει τελικά το ενδεχόμενο να κάνουμε περισσότερο κακό παρά καλό. Είναι σημαντικό να ξέρουμε τι τύπο δέρματος έχουμε, γιατί κάθε τύπος έχει τις δικές του ανάγκες σε συχνότητα καθαρισμού και εξειδικευμένα προϊόντα. Επίσης καλό είναι να μη χρησιμοποιούμε ζεστό νερό γιατί ξεραίνει την επιδερμίδα, αλλά χλιαρό.

 

4. Απολέπιση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές, ενώ αν το δέρμα μας είναι πολύ ευαίσθητο μένουμε στη μια. Πρέπει να έχουμε κατά νου, ότι με την απολέπιση αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αν κάνουμε απολέπιση πολύ συχνά ή τρίβουμε την επιδερμίδα μας πολύ σκληρά, τότε είναι πιθανό να αφαιρέσουμε μαζί με τα νεκρά κύτταρα και υγιή κι έτσι να δημιουργηθούν στο δέρμα μας κοκκινίλες και ερεθισμοί.

 

5. Η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο και η μη χρήση αντηλιακού. Δεν είναι δα και κανένα μυστικό ότι οι ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας είναι ότι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε στο δέρμα μας. Το μόνο που μας μένει τελικά από τη χρόνια έκθεση στον ήλιο, είναι τα ανεπιθύμητα σημάδια γήρανσης, κηλίδες, πανάδες, δυσχρωμίες. Για να μη συζητήσουμε για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει. Γι' αυτό δεν ξεχνάμε ανάμεσα στα προϊόντα περιποίησης προσώπου που χρησιμοποιούμε, πρώτη θέση να έχει μια ενυδατική κρέμα με αντηλιακή προστασία όλο το χρόνο και αντηλιακό τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

6. Τραβάμε το δέρμα γύρω από τα μάτια μας.  Σε αυτήν την περιοχή το δέρμα μας είναι λεπτότερο άρα και πιο ευαίσθητο. Τι κάνουμε; Το τραβάμε ενώ βάζουμε τους φακούς επαφής, το eyeliner, το τρίβουμε πολύ δυνατά στην προσπάθεια μας να αφαιρέσουμε το ξεροκέφαλο μακιγιάζ. Όλη αυτή η ''επιθετικότητα'' δημιουργεί φθορά στην ελαστικότητα, προκαλώντας πρόωρα ρυτίδες. Δεδομένου λοιπόν ότι αυτή η ευαίσθητη περιοχή είναι η πρώτη που φανερώνει ότι μεγαλώνουμε, καλό είναι να της φερόμαστε με περισσότερο τακτ.

 

7. Καπνίζουμε. Όχι πως χρειαζόμαστε άλλον έναν λόγο για να σταματήσουμε το κάπνισμα, αλλά έτσι, για να το ξέρουμε, και το δέρμα μας θα μας ευγνωμονεί. Προκαλεί πρόωρα σημάδια γήρανσης, ρυτίδες και πιθανώς καρκίνο.

 

8. Και κάτι τελευταίο σαν υπενθύμιση. Δεν είμαστε δερματολόγοι και δεν πρέπει να πειράζουμε σπυράκια, τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα ή οτιδήποτε άλλο στο πρόσωπο μας. Προσπαθούμε μόνες μας να διορθώσουμε ατέλειες, με αποτέλεσμα να έχουμε κάποιες ίσως μόνιμες συνέπειες όπως σημάδια.
 

 

Facebook Twitter Google_plus Instagram Rss