0 προϊόντα, €0,00
Ολοκλήρωση Παραγγελίας
Για τηλεφωνικές παραγγελίες

211 4065311

Αστική χρέωση από σταθερό

Βάζεις σωστά το αντηλιακό σου;

24 Ιουν. 2019

Το αντηλιακό είναι ασφαλές και προστατεύει το δέρμα μας από τον καρκίνο του δέρματος και τη πρόωρη γήρανση. Χρησιμοποίησε το σωστά !


Large_gynaika-stin-paralia-me_antiliako

Ο δεκάλογος της προστασίας
 

1)Επιλέξτε αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο
2)Φροντίστε να είναι ανθεκτικό στο νερό και τον ιδρώτα
3)Βεβαιωθείτε ότι προσφέρει κάλυψη ευρέως φάσματος, που σημαίνει ότι σας προστατεύει από την ακτινοβολία UVA & UVB
4)Να είστε γενναιόδωροι με τη ποσότητα αντηλιακού που βάζετε πριν βγείτε έξω. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται ποσότητα περίπου όση έχει ένα μικρό ποτήρι (σφηνάκι) για να καλύψουν όλο το σώμα.
5)Εφαρμόστε το αντηλιακό 15 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο. Αν βάλετε αντηλιακό όταν είστε ήδη στον ήλιο, τότε το δέρμα σας τα πρώτα 15 λεπτά θα είναι ακάλυπτο και μπορεί να καεί.
6)Βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμόσει το αντηλιακό σωστά καλύπτοντας  όλα τα εκτεθειμένα στον ήλιο σημεία.
7)Θυμηθείτε το λαιμό, το πρόσωπο, τα αυτιά, το πάνω μέρος των ποδιών και τα πόδια σας. Για δύσκολες περιοχές όπως η πλάτη σας, ζητήστε από κάποιον να σας βοηθήσει. Εάν έχετε αραιά μαλλιά, εφαρμόστε αντηλιακό στο τριχωτό της κεφαλής σας ή φορέστε ένα πλατύ καπέλο.
8)Για να προστατεύσετε τα χείλη σας, εφαρμόστε αντηλιακό και εκεί!
9)Για να παραμείνετε προστατευμένοι επαναλάβετε τη χρήση του αντηλιακού κάθε δύο ώρες ή αμέσως μετά το κολύμπι ή την εφίδρωση.
10)Να θυμάστε ότι όσοι καίγονται στον ήλιο είναι εκείνοι που είτε δεν εφαρμόζουν σωστά το αντηλιακό τους, είτε χρησιμοποιούν αντηλιακό που έχει λήξει.


Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το δέρμα εκτίθεται στις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου κάθε φορά που βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, δηλαδή, ακόμα και τις συννεφιασμένες ημέρες του χειμώνα. Αποκτήστε λοιπόν την καλή συνήθεια να χρησιμοποιείτε αντηλιακό, όλες τις εποχές του χρόνου. Για περισσότερες συμβουλές πρόληψης του καρκίνου του δέρματος, δείτε έναν πιστοποιημένο δερματολόγο.
 Πηγές: 
* American Academy of Dermatology: www.aad.org
* https://medicalpq.gr/octonion-sun

Facebook Twitter Google_plus Instagram Rss