Meetab My Total Health Πολυβιταμινούχο Συμπλήρωμα 100 Κάψουλες

Πρωτοποριακό πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα με 145 στοιχεία (Βιταμίνες, Μεταλλικά Άλατα, Αμινοξέα, Ένζυμ … Περισσότερα

ΚΩΔ: 583833
BARCODE: 7640167810758
60.75€
60.75€
Άμεσα Διαθέσιμο

Περιγραφή προϊόντος

Πρωτοποριακό πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα με 145 στοιχεία (Βιταμίνες, Μεταλλικά Άλατα, Αμινοξέα, Ένζυμα και φυσικά εκχυλίσματα Φρούτων και Λαχανικών) ισορροπημένα με συνεργικό και ολοκληρωμένο τρόπο.

Νέα φόρμουλα ανώτερης ποιότητας που παρασκευάζεται ισορροπώντας με βέλτιστες τεχνικές τα συστατικά από τα οποία αποτελείται για βελτιστοποιημένα και συνεργικά οφέλη. Επίσης σε αυτή τη φόρμουλα τροποποιήθηκε η μορφή της Βιταμίνης C χρησιμοποιώντας δύο αλκαλικές μορφές που είναι πιο ανεκτές από το στομάχι.

Πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής με προσθήκη επιλεγμένων μετάλλων (ψευδάργυρος, χαλκός, μαγγάνιο), ιχνοστοιχείων (σελήνιο, χρώμιο, μολυβδαίνιο), πεπτικών ενζύμων, εκχυλισμάτων φρούτων και λαχανικών και άλλων ουσιών με διατροφική και φυσιολογική επίδραση.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/2012, το προϊόν περιέχει
Βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Β12, ριβοφλαβίνη, νιασίνη και φυλλικό οξύ : Συμβάλλουν στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.
Βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Β12, θειαμίνη και μαγγάνιο : Συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας.
Βιταμίνη Ε, ριβοφλαβίνη, μαγγάνιο, χαλκό, σελήνιο και ψευδάργυρο : Συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
Βιταμίνη Α και ψευδάργυρο : Συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Χρώμιο : Συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών.
Ψευδάργυρο : Συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό οξέων και βάσεων, υδατανθράκων, μακροθρεπτικών συστατικών, λιπαρών οξέων και βιταμίνης Α.
Χολίνη : Συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης και των λιπιδίων.

Το προϊόν περιέχει επιπλέον στη σύνθεσή του ένα μίγμα πεπτικών ενζύμων : αμυλάση, πρωτεάση, γλυκοαμυλάση, λιπάση, κυτταρινάση, λακτάση, πεκτινάση, έτσι ώστε να διασφαλισθεί η μέγιστη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τις τροφές.

Η δράση των περιεχομένων πεπτικών ενζύμων περιγράφεται ως εξής
Αμυλάση : Ένζυμο που διασπά το άμυλο (υδατάνθρακας)και το γλυκογόνο της τροφής σε απλά σάκχαρα.
Λιπάση : Ένζυμο που διασπά λίπη σε λιπαρά οξέα.
Πρωτεάση : Ένζυμα που έχουν την ικανότητα να διασπούν πρωτεΐνες.
Γλυκοαμυλάση : Ένζυμο που διασπά συγκεκριμένους υδατάνθρακες, τους μαλτο-ολιγοσακχαρίτες (π.χ. μαλτοδεξτρίνες) σε γλυκόζη.
Κυτταρινάση : Ένζυμο που διασπά την κυτταρίνη, η οποία εμφανίζεται στις (φυτικές) διαιτητικές ίνες.
Λακτάση [β-γαλακτοσιδάση] : Ένζυμο απαραίτητο για την πέψη της λακτόζης (υδατάνθρακας [σάκχαρο] που περιέχεται στο γάλα της αγελάδας). Η λακτάση σπάει τα σάκχαρα του γάλακτος σε απλούστερες μορφές που μπορούν να απορροφηθούν από το αίμα. Η υδρόλυση της λακτόζης καταλύεται από το ένζυμο β-γαλακτοσιδάση, το οποίο είναι εξειδικευμένο για την υδρόλυση β-γαλακτοζιτικών δεσμών.
Πεκτινάση : Ένζυμο που διασπά την πηκτίνη.

Το προϊόν περιέχει ινοσιτόλη και χολίνη. Η ινοσιτόλη θεωρείται σημαντικός παράγοντας στον μεταβολισμό του λίπους και της χοληστερόλης και ελαττώνει το περίσσιο λίπος που είναι αποθηκευμένο στο σώμα.
Σε συνδυασμό με τη χολίνη προστατεύει τα αγγεία από την αρτηριοσκλήρυνση, μειώνοντας το ποσοστό της χοληστερόλης, αφού αποδεδειγμένα συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης και των λιπιδίων. H ινοσιτόλη και η χολίνη αποτελούν συστατικά τα οποία συμμετέχουν σε μια σειρά σημαντικών βιοχημικών και μεταβολικών αντιδράσεων του οργανισμού και ιδιαίτερα των αθλητών.

Το εν λόγω προϊόν προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό 20 αμινοξέα ελεύθερης μορφής (L στερεοχημική μορφή). Προσφέρει τα απαραίτητα αμινοξέα, ιστιδίνη, ισολευκίνη, λευκίνη, λυσίνη, μεθειονίνη, φαινυλαλανίνη, θρεονίνη, βαλίνη, δηλαδή αμινοξέα τα οποία ο οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει και επομένως τα λαμβάνει εξωγενώς. Επιπλέον, παρέχει L-γλουταμίνη που είναι ένα μη απαραίτητο αμινοξύ, ευρέως διαδεδομένο στις πρωτεΐνες του σώματος και τα ένζυμα.
Η L-γλουταμίνη είναι ιδιαίτερο αμινοξύ διότι έχει την ιδιότητα να διαπερνά τη γενική κυκλοφορία και να φθάνει στον εγκέφαλο μετατρέπεται σε L-γλουταμικό οξύ, το οποίο αποτελεί σημαντική πηγή ενέργειας. Ο σχηματισμός της L-γλουταμίνης λαμβάνει χώρα με την προσθήκη αμμωνίας στο L-γλουταμικό οξύ. Ως εκ τούτου, η L-γλουταμίνη είναι ιδιαίτερη χρήσιμη στην αποτοξίνωση από αμμωνία. Η L-γλουταμίνη αποτελεί το 60% των αμινοξέων ελεύθερης μορφής που υπάρχουν στους σκελετικούς μύες. Διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών και είναι μια εξαιρετικά σημαντική θρεπτική ουσία για την ανοικοδόμηση του σώματος, ιδιαίτερα δε για τους αθλητές.
H L-γλουταμίνη είναι ένα αμινοξύ το οποίο έχει την ικανότητα να μειώνει την πιθανότητα υπερβολικής μυϊκής προσπάθειας και να βοηθά στην αύξηση των μυϊκού ιστού. Συγκεκριμένα, η γλουταμίνη είναι σημαντικό μέσο για την απομάκρυνση της περίσσειας των αμινο-ομάδων από τους μύες. Επιπλέον, το προϊόν παρέχει αμινοξέα διακλαδισμένων δεσμών (Branched chain amino acids), λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη, τα οποία διαφέρουν από τα υπόλοιπα αμινοξέα στο ότι μεταβολίζονται κυρίως στους σκελετικούς μύες παρά σε άλλους ιστούς του σώματος ενώ παράλληλα εξυπηρετούν πολλές λειτουργίες για τους σκελετικούς μύες, όπως την πρωτεϊνική σύνθεση και την ενίσχυση της μυϊκής ενεργειακής παραγωγής κυττάρων.

Η προτίμηση κατανάλωσης αμινοξέων ελεύθερης μορφής και όχι πρωτεΐνης (αποτελείται επίσης από αμινοξέα ενωμένα με πεπτιδικό δεσμό) έγκειται στο γεγονός ότι τα αμινοξέα ελεύθερης μορφής εμφανίζουν υποαλλεργικότητα συγκριτικά με την πρωτεΐνη καθώς επίσης και ότι η πέψη των αμινοξέων ελεύθερης μορφής είναι ευκολότερη και περισσότερο αποτελεσματική σε σχέση με αυτήν της πρωτεΐνης. Επιπρόσθετα, η απορρόφηση των αμινοξέων ελεύθερης μορφής είναι ευκολότερη και έτσι η κατανάλωση τους μπορεί να γίνει συνδυαστικά με τις συγκεκριμένες ανάγκες των ατόμων σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές της ημέρας, π.χ. των αθλητών αμέσως μετά την προπόνηση.

To προϊόν περιέχει επίσης εκχύλισμα μπρόκολου, πλούσιο σε σουλφοραφάνη, μια φυτοχημική αντιοξειδωτική ουσία που περιέχεται σε υψηλή περιεκτικότητα στα σταυρανθή λαχανικά, όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο. Η σουλφοραφάνη παράγεται από μια άλλη ενδογενής ουσία στο μπρόκολο, την γλυκοραφάνη, με τη βοήθεια του ενζύμου μυροσινάση. Σύμφωνα με την βιβλιογραφία, η σουλφοραφάνη του μπρόκολου συμβάλλει στην ενίσχυση της δραστηριότητας ενζυμικών μηχανισμών του οργανισμού, τα οποία παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην εξουδετέρωση ουσιών, με τις οποίες ο οργανισμός μας έρχεται συχνά αντιμέτωπος.

Δείτε τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας εταιρείας, πατώντας τον σύνδεσμο παρακάτω
Πρωτοποριακό πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα με 145 στοιχεία.

iNatural Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε τις τελευταίες ενημερώσεις για τις προσφορές μας και τα αγαπημένα σας προϊόντα